Close

Lagra

Få riktigt bra betalt 

för att lagra din solel.

Fantastisk! Då har vi goda nyheter till dig. Vi bygger Sveriges största community batteri där du kan lagra din solel som du inte använder just nu och får väldigt bra betalt när du behöver den igen.

Lagra el från dina solceller till senare.

BETA!

Har du solceller på taket?

Lagra din solel

1 kr per kWh

När taket producerar mer el än du behöver kan du sälja elen ut på nätet. Då får du normalt betalt enligt elpriset på marknaden som är ca 30 öre per kWh. Problemet är att du senare måste köpa dyrare el från nätet som du också betalar nätavgift för.


Istället kan du lagra elen i Tibber Solarset. Du får 1 krona per kWh du lagrar, något som kompenserar för elnätavgiften och mer än så. Allt som behövs är att ditt hem är anslutet till Tibber och sedan be om tillgång till Solarset så fixar vi resten.

Tibber Solarset - Solar power after sunset

Så funkar Tibber Solarset

Solcellerna på ditt tak producerar el precis som förut.

När du producerar mer än du använder så lagras överskottet i Tibber Solarset. I praktiken lånar hem i närheten el från dig under en period.

Sen när du behöver mer än vad taket producerar så använder du den el du lagrat. Du får 1 kr tillbaka för varje kWh som lagrats för att kompensera nätavgiften och mer än så.

Tibber står bakom Europas första digitala plattform för energi. När en kund kopplar upp sitt hus med styrning eller köp av el, kan vi lagra din el både fysiskt och finansiellt.

Gränssprängande teknik 

Bakom ligger en teknologi som kan jämföras med "blockchain". Det som är lagrat är ditt, helt spårbart och vinsten är självklart din. Det virtuella batteriet ger dig samma fördelar som ett fysiskt batteri. Skillnaden är att det inte kostar något att börja använda.

Tibber Solarset

=

Ett "community batteri"

Hur länge kan du lagra elen?

Vi ser på detta som en investering i framtiden. Vi tjänar inte pengar på varje enskild hus som kopplar upp sig. Men vi bygger en helt ny marknad som tjänar alla - både den som producerar själv och den som köper lokalt producerad el.

Vanliga frågor

Hur kan ni erbjuda så bra pris?

Vem kan bli kund?

Hur mycket kan man lagra?

Ja, men inte genom att du behöver installera någon hårdvara. Den el du producerar går ut på nätet rent fysiskt och andra hem i närheten som är anslutna till TIbber lånar din el tills du behöver den igen. Det är delningsekonomi och du får 1 krona per lagrad kWh för att kompensera elnätsavgifterna.

Du kan lagra upp till 10 000 kWh per hem. 

Skulle du producera mer el än så från ditt tak får du Nordpool's spotpris.

Vi har inte satt någon begränsning på detta. Du lagrar den till du behöver den igen. Det du har lagrat är ditt och du får garanterat tillbaka den med 1kr i avkastning.

Lagras verkligen elen?

Tjänsten gäller endast privatkunder och vanliga hus.

Vill du också lagra din solel?

Ladda bara ner appen och registrera ditt hem. 

I chatten anmäler du ditt intresse för Tibber Solarset så fixar vi det praktiska för dig.

FÖLJ OSS

Tibber AB

Kungsgatan 8, 111 43 Stockholm

hello@tibber.com

TJÄNSTEN

KONTAKTA OSS

BOLAGET

© 2017 Tibber AB